UTBILDNINGAR

Intensivkurs

Ta körkort på bara två veckor med oss på Flen Trafikskola.

Fyll i vilket datum du önskar anmäla dig till, samt alla uppgifter som efterfrågas. När vi mottagit din ansökan kommer vi att kontakta dig vidare inom kort. Observera att detta bara är en intresseanmälan! Kursen är inte bokad förrän vi kontaktat er med vidare information.

Intresseanmälan

Innan du bokar

Det är oerhört viktigt att du meddelar oss när du bokar om du har någon typ av diagnos eller har något i din bakgrund som skulle kunna påverka utbildningen.Det är så att vi kan boka in den läraren som skulle fungera bäst för just dig och så att läraren vet hur den ska hjälpa dig på bästa sätt för att klara körkortet och så du klarar dig för livet och inte bara för uppkörningen.

Krav

Det är ett krav att du meddelar oss när du bokar om du har någon typ av diagnos eller har något i din bakgrund som skulle kunna påverka utbildningen.

Skicka en intresseanmälan först

Vi bokar inte intensivkurs direkt så börja med att skicka en intresseanmälan till oss och vi mailar då er med all information ni behöver veta innan ni bokar.

Om risk 1an / risk 2an och Teoriprov redan är klart. Kontakta oss via intresseanmälan på våran hemsida så vi kan erbjuda dig ett separat paket som inte finns ute att boka via våran hemsida.

Det är oerhört viktigt att du är ärlig med oss och dig själv med hur långt du har kommit i din körkortsutbildning innan du kommer hit om du är nybörjare.

Vad händer under 2 veckors intensivutbildning

Hur det ser ut under vår 2 veckors intensiv utbildning.

 • När ni kommer hit på måndagen så börjar ni dagen med körlektioner.
 • Under den första körlektionen med din tilldelade lärare kommer det bli en liten intervju i början på körlektionen på ca10-15 min, så du och läraren kan lära känna varandra.
 • Vid 15.30 kommer alla som ska gå intensiv kursen tillsammans, att samlas för lite genomgång. Där efter börjar första teorilektionen.
 • Ni kommer att köra ungefär 2–3 körlektioner om dagen när ni är på plats, övrig tid bör ni lägga på era teoristudier i elevcentralen. Det finns datorer på skolan så att ni kan sitta här och plugga på elevcentralen om ni vill, vi har även WI-FI om ni vill ha egen dator med er.
 • Teorilektionerna är sammanlagt 4 stycken under tiden ni är här.  Uppdelat på 2 stycken/vecka på måndagar och torsdagar.
 • Utöver det har vi även en till teorilektion som ingår i våra körkortspaket, det är en garagelektion/fordonskännedom.
 • Vecka 2 under eran intensivkurs kommer ni att genomföra Risk 2 i Norrköping, som ni får ut information om när det börjar närma sig.

Simulatorlektioner

Kommer du till oss som helt nybörjare inga problem. Vi har nämligen införskaffat en egen körsimulator till körskolan. Där kan vi nämligen låta våra elever mängd träna om de skulle behöva det till ett billigare pris än vad det är i bilen med en lärare. Simulatorn är ett säkert sätt för dig att kunna öva när du inte har fler lektioner bokade under en dag. Den fungerar så att du har en digital lärare som ger dig instruktioner om vad du ska göra under övningen som du valt att genomföra.

Även våra simulatorlektioner är 70min långa precis som de lektionerna i bilen med en läraren och har ett pris av 490 kr /gång.

Krav för att boka kurs

 

 •  Du ska ha giltigt körkortstillstånd, som minst är giltigt tre månader efter kursstart. Var ärlig om dina kunskaper kring körning när du väljer paket. Vi har ingen uppkörningsgaranti och om du inte är färdigutbildad innan ditt körprov så måste det bokas om.
 • Handpenningen ska betalas in omgående så fort vi bekräftar din anmälan för kurs. Vi kan endast säkra din plats hos oss genom att motta en betalning. Som minst är handpenningen 3 000 kronor, men du kan även betala in hela beloppet direkt.
 • Resterande summa för kursen skall betalas in senast 4 veckor innan kursstart. Vid utebliven betalning trots påminnelser kommer din kurs avbokas.

Teoripaket

I vårat teoripaket ingår elevcentralen. Dit får ni en länk skickad till er när ni bekräftat eran bokning så att ni kan börja plugga teori redan innan ni kommer för eran inbokade kurs.

Vi rekommenderar våra elever att plugga på hårt med teorin som är uppdelad med en plugga-del där man kan läsa eller lyssna på all text och sen får man lite kontrollfrågor som man ska svara på. När man är klar med plugga-delen kommer man till del 2 börja träna på sluttesterna. Våran rekommendation är att ni har minst ett prov med 61 rätt. Om det är så att det blir alla rätt på ett prov som ni genomfört själva så bjuder vi på trafikskolan på en simulatorlektion till ett värde av 490:-.

Grupplektioner i teori kör vi också. Det är 5st totalt, 4st är i teorisalen där vi går igenom om teorin, de delar vi har sett att elever har problem med samt önskemål från er elever. Dessa 4st lektioner i teorisalen grundar sig i mycket diskussion för att lära sig allt.  Vi har även en gragelektion/ fordonskännedom där vi går igenom hela säkerhetskontrollen om vad som ska ingå i den och vad vi behöver kontrollera. 

Teorilektioner kan genomföras individuellt med lärare också vid önskemål.

Teori böckerna får ni låna under era två veckor av intensivutbildning därefter avslutas eran kurs då behöver vi få tillbaka böckerna. Så att nästa intensivutbildnings grupp kan får ut böckerna när de kommer veckan efter och börja plugga då de börjar sin tvåveckors period. Böckerna kommer att kvitteras ut första dagen ni kommer till intensivutbildningen, om det är så att böckerna inte kvitteras in igen efter eran intensivutbildnings period. Då kommer vi att behöva skicka en faktura på böckerna pga att vi då behöver införskaffa nya böcker till nästa grupp av elever som kommer.

Boende

Är du från en annan stad och vill komma till oss för att ta körkort inga problem. Vi har ett boende som är ett radhus med 5 rum + badrum och kök, det är rum ni delar med andra under kursen om flera bokar boende. Om ni vill ha eget rum kan man boka det också. Boendet ligger 2 min promenad från tågstationen och 5–6 min promenad från skolan. Vi har ett kök som är fullutrustat där ni alla som har bokat boendet delar på under vistelsen. Nycklar till boendet kvitteras ut första dagen då ni kommer på plats, då får ni även guidning om hur ni tar er till boendet. 

Boendet får man inte avboka när man startat kursen utan vill man avboka boendet så får man göra det en vecka innan startkurs. 

Copyright 2023 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå

Villkor för våra intensivkurser

 • Om du även vill ha boende under din kurs så måste detta stå med i din anmälan. Oavsett om du har boende eller inte så skall du kunna ha dina lektioner schemalagda mellan kl. 09:00 – 17:10. Du skall ha med dig giltig legitimation samt körkortstillstånd under hela kursens gång.
 • Vid avbokning minst 4 veckor innan kursstart betalas hela beloppet tillbaka förutom 10% av totala priset samt en inskrivningsavgift på 300 kronor. Vid sen avbokning eller avbrott i kursen betalas inga pengar åter. Kvittot gäller i två år. Efter två år debiteras hela summan som kunden betalade!
 • Om man blir sjuk innan intensivkursen eller om man blir sjuk mitt i intensivkursen måste man ha ett intyg först sedan får man boka om kursen till ett annat tillfälle. Inga pengar åter.
 • Om din lärare märker att du nått den nivå som krävs inför provet innan du förbrukat alla lektioner du betalat för så får du tillbaka pengarna för dessa vid avklarat prov.
 • Teoriböckerna får man låna på skolan och använda under intensvikursen sedan ska dom återlämnas till skolan när man avslutat kursen.Önskar man att köpa teoriböckerna tillkommer en kostnad på 600kr.
 

Körprovsavgift

Körprovsavgifter ingår inte i paketet utan har enskild avgift som skickas hem. Var noggrann att säga till om du har några svårigheter gällande läsning och förståelse, om du skulle behöva extra stöd vid proven eller annat vi behöver veta om vid anmälning av intensivkursen!.